Ugrás a tartalomra

Közlemény - 2020. 04. 20.

Tisztelt Állampolgárok!

A járványügyi veszélyhelyzet, illetve a tömeges megbetegedésekre történő felkészülésből adódóan a vonatkozó miniszteri rendeletnek megfelelően intézményünk is fekvőbeteg kapacitásának 50%-át szabaddá tette a koronavírus fertőzöttek elláthatóságának érdekében.

A Mezőkövesdi Tagkórház - tekintettel arra, hogy kizárólag előjegyzés alapján üzemelve látta el rehabilitációs feladatait - már korábban szüneteltette működését.

A Szent Ferenc Tagkórház esetében: a tüdőgyógyászati részleg betegei a központi telephely Fül-Orr-Gégészeti Osztályán kerültek elhelyezésre, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály feladatkörét az Angiológia vette át, míg a Reumatológiáról és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályról a betegeket az Ortopédiai fekvőbeteg osztályon helyeztük el.

A Szikszó Tagkórház Krónikus és Ápolási Osztályairól az ápoltakat a központi telephely Ápolási Osztályára szállítottuk, ellátásuk itt folytatódik.

A fekvőbeteg ellátás átstrukturálása után a megyében megközelítőleg 2700 ágy, kórházunkban megközelítőleg 1600 ágy áll a járványügyi védekezés szolgálatában - Borsod-Abaúj-Zemplén megye mintegy 650 ezer lakosa számára.

Járóbeteg rendeléseink a korábban közzétett rendnek megfelelően változatlanul, valamennyi telephelyen elérhetőek. Kérjük azonban a lakosságot: a rendeléseket változatlanul sürgős életveszélyes, vagy maradandó egészségkárosodás veszélyével járó állapotokban vegyék igénybe. Senki ne induljon el kórházi ellátás céljából a háziorvosával történő előzetes konzultáció nélkül.

Miskolc, 2020. április 20.

                                                                                   Dr. Révész János
                                                                                    főigazgató

Kapcsolódó hírek

2024-05-16

Tisztelt Betegeink! Kedves Páciensek, Látogatók!   Gyomor-, és bél traktus fertőzéses megbetegedés halmozódása miatt - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya javaslatára - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási…

2024-05-15

A hagyományoknak megfelelően, Miskolc város napján, az ünnepi közgyűlésen adja át a vármegyeszékhely mindenkori vezetése a város díjait és kitüntető címeit a Miskolci Nemzeti Színházban az azokra érdemes személyeknek és szervezeteknek. Minden év május 11-én vehetik át elismeréseiket azok a városért…

2024-05-09

Hatodik alkalommal díjazták a családbarát kórházat, a családbarát kórházi osztályokat a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán. Összesen 18 osztály nyert Családbarát Kórházi Osztály címet. A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány Balansz Intézetének 2024-es pályázatán nyerte el a Családbarát…