Ugrás a tartalomra

Közlemény - 2020. 03. 17.

Tisztelt Állampolgárok!

 

A koronavírus járványveszély miatt – miként arról korábban tájékoztattuk Önöket – szükségessé válik az intézmény működési rendjének átszervezése. A mai naptól kezdődően fekvőbeteg osztályainkról elbocsátjuk mindazon betegeinket, akiknek ellátásához a kórházi háttér nem elengedhetetlenül szükséges és ezzel párhuzamosan kórházi felvételre csak azon betegek kerülhetnek, akik állapota életveszélyes, sürgős ellátást igényel, vagy az ellátás elmaradása maradandó egészségkárosodáshoz vezetne.

Járóbeteg rendeléseink - a szűrővizsgálat kivételével - üzemelnek, azonban csak azon betegek ellátására kerül sor, akik ellátása elengedhetetlenül szükséges.

Ugyancsak korlátozásokat vezettünk be a műtéti ellátások területén. Minden életveszélyes, sürgős, vagy maradandó egészségkárosodás veszélyével járó állapotban a műtéteket haladéktalanul elvégezzük, azonban a programozható műtétek halasztásra kerülnek. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a daganatos betegek műtéti ellátásának megfelelő programozására.

 

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ intézményünk Csabai kapu 9-11. található telephelyét (korábbi Semmelweis Kórház) járványkórházzá nyilvánította. Az elsődleges ellátóhelyek, amelyek a lélegeztetést igénylő betegek fogadásához, illetve a koronavírus fertőzöttek és fertőzés gyanús betegek izolációjához szükségesek, már rendelkezésre állnak. Az intézmény rendelkezik a biztonságos ellátáshoz szükséges humán erőforrással, fogyóeszközzel, és gép-műszer parkkal, valamint a betegellátáshoz szükséges anyagi források is rendelkezésünkre állnak.

 

Az ellátás további átstrukturálását illető lépésekről várhatóan 2020. március 19-én, csütörtökön tájékoztatjuk a lakosságot.

 

Miskolc, 2020. március 17.

​​​​​

Tisztelettel:

​dr. Révész János

​​​​​​​​főigazgató

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …