Ugrás a tartalomra

Honvédelem tantárgy a miskolci SKILL-laborban

Az új tanévtől a Diósgyőri Gimnázium tizenegyedik évfolyamos diákjai heti egy tanórában honvédelem tárgyat is tanulnak. A fiatalok az elméleti képzés mellett gyakorlati oktatást is kapnak, így az év során 36 órában találkozhatnak a Magyar Honvédség tevékenységét és munkáját érintő ismeretekkel.

skill-HM1

– Tizenhárom diákkal érkeztünk meg a miskolci kórház SKILL-II. laborjába, ahol a fiatalok az elsősegélynyújtás mellett az újraélesztés lépéseit sajátíthatták el, valamint egy virtuális szemüveg segítségével az ultrahangos vizsgálatok módjait is megismerhették - mondta Kocsis Gábor András tartalékos százados, katonaoktató.

Skill-II.-1

Dr. Almássy Sándor általános sebész, mellkassebész főorvos, a SKILL-labor vezető szakembere fogadta a diákokat, akiknek bemutatta a különleges eszközöket is. Mint mondta, a SKILL-laborok célja, hogy minél felkészültebb, gyakorlottabb orvosok, szakdolgozók kerüljenek az egészségügybe.

skill-HM2

Az orvostanhallgatóknak, szakdolgozóknak így az „éles” vizsgálatok előtt lehetőségük van modern szimulációs eszközökön – babákon, „fantomokon” - gyakorolni. Ma már szinte minden, a betegellátáshoz szükséges orvosi beavatkozás modellezhető és elsajátítható.

skill-HM3

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban két helyszín is rendelkezésre áll: a SKILL-I., illetve a SKILL-II. nem más, mint orvosi, kórházi szimulációs központ.

skill-HM4

A Skill-I-es labor főként a szakdolgozó képzés helyszíne, a Skill-II-es labor pedig az orvosképzést szolgálja. Egészségügyi intézményünkben – az ország legkorszerűbb és legjobban felszerelt - SKILL –laborjai működnek.

Kapcsolódó hírek

2024-04-15

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …

2024-04-11

Szűrőbusszal viszi el Miskolc öt pontjára az orvosi diagnosztikát a Magyar Rákellenes Liga és a vármegyei központi kórház, a „Négy keréken az egészségért, a korai diagnózisért” programjában; remélve, hogy azokhoz is eljutnak, akik nem mennek el az orvosukhoz vizsgálatra. A „Helybe visszük a…