Ugrás a tartalomra

Ajándék a gyermekek mosolyáért

Osváth Tibor színész és barátai visszatérő segítői a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórháznak, közelebbről a Gyermekegészségügyi Központnak (GYEK). A művész nem csupán adománygyűjtési akciójáról ismert, 18 éve „vizitel” bohócdoktorként itt. Nemrég újabb adomány érkezett – a „Segítsünk közösen egy mosolyért 5” elnevezésű Facebook-csoport karácsonyi felajánlási kezdeményezése – immár hagyományosan – ebben az évben is sikeres volt.

Osváth Tibor

Kiváló példája annak, hogy az elszántság, a társadalmi összefogás és jó szándék mennyi mindenre képes – mondta dr. Révész János, a kórház főigazgatója. A kórház és az adományozók közötti kapcsolat mára már baráti, minden adott, hogy ez tovább folytatódjon a jövőben is – tette hozzá a főigazgató.

Egy ember interjút ad a médiának az ajándék játékot előtt

A közösségi médiában szerveződő csoport nevében az ötös azt jelenti, hogy már ötödik alkalommal tudták megajándékozni a GYEK-ben gyógyuló gyermekeket – ismertette Osváth Tibor, a gyűjtés ötletgazdája. Tervei szerint jövőre hatossá változik a szám, hiszen csupa segíteni akaró ember gyűlt össze a nemes ügyet támogatva, akik valamennyien hozzájárultak az összegyűlt összeghez. Minden évben kikérik a dolgozók véleményét is, hogy mire lenne szükség, így jött idén a játékok mellé a hűtőszekrény, amely a gyermektápszerek hűtésére szolgál majd; de volt már olyan, hogy televíziókat vagy mikrohullámú sütőket vásároltak, mikor mire van szükség – jegyezte meg Osváth Tibor.

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …