Ugrás a tartalomra

2024 a fordulat éve lesz a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban

Befejeződött a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztését támogató projekt a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban. A projekt célja: a hátrányos helyzetű térségben, a kórházhoz rendelt járóbeteg intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása volt.

Infrastrukturális fejlesztésekre, valamint műszerbeszerzésre több mint 150 millió forintot fordítottak.

A projektzáró sajtótájékoztatón Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője közölte: a beruházások a járóbeteg ellátás színvonalának emelését szolgálják. Ez nagyon fontos a térség lakói számára, hiszen mind az épület felújítás, mind pedig az eszközpark fejlesztése javítja a diagnosztika és a gyógyítás esélyeit – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az újhelyi egészségügyi intézmény fontos feladatot lát el a régióban. A honatya méltatta a fenntartó és a kórház vezetésének erőfeszítéseit a feltételek javítása érdekében.

Sújhely2

Dr. Révész János, az irányító vármegyei intézmény főigazgatója kifejtette: azért a járóbeteg ellátást fejlesztették a pályázat során, mert ma már sok olyan beavatkozást, gyógyítási folyamatot el lehet látni ebben a formában, amelyet korábban – hosszas kezelés mellett - kórházi keretek között végeztek - indokolta. Ez nemcsak az anyagi megtakarítási szempontból fontos, hanem már bebizonyított tény, hogy a beteg eredményesebben gyógyul a saját szociális környezetében.

Sújhely3

Az épület részleges felújítását azért kezelték prioritásként, mert a betegelégedettséget érezhetően javítja, ha megfelelő környezetben folyik a szakrendelés. Az új diagnosztikai-, valamint a kezeléseket elősegítő berendezések pedig a betegek gyógyulási esélyeit javítják – húzta alá a főigazgató. Hangsúlyozta: elsősorban azokra a szakrendelésekre fókuszáltak a fejlesztés során, amelyekre nagy az igény, vagyis a sokakat érintő egészségügyi panaszok felismerésében és gyógyításában játszanak szerepet. Példaként említette a szív- és érrendszeri, a mozgáshoz kötődő, valamint a fül-orr-gégészeti betegségeket.

Sújhely4

Hozzáfűzte: 2024 a fordulat éve lesz az Erzsébet Kórházban, ugyanis előreláthatólag javulnak majd a személyi feltételek és szintet lép a műszerezettség fejlesztése is.

Sújhely5

Bereiné dr. Jakab Beáta, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház főigazgatója kifejtette: az infrastrukturális beruházásokra több mint 60-, a műszerbeszerzésre pedig 80 millió forintot meghaladó összeget tudtak költeni. Ez összesen 20 szakrendelést érintett, amely során nemcsak megújult a diagnosztikai műszerpark, de újfajta kezelések bevezetésére is lehetőség nyílt. Ezek között kiemelte a szemészetet, a bőrgyógyászatot, az urológiát, a kardiológiát, a gasztroenterológiát, a belgyógyászatot, a szülészetet és nőgyógyászatot, valamint a sebészetet. A lehetőségeket keresve és megragadva a fejlesztéseket tovább folytatják majd – jegyezte meg.

(boon.hu;)

Kapcsolódó hírek

2024-04-26

Tisztelt Miskolciak, Vármegyében Élők! Kedves Betegeink, Hozzátartozók!   Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től - a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén -, a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a…

2024-04-23

 

2024-04-13

Vidám napsütésben várta a miskolci Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit – intézményünkben is. Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult.  Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta …