Ugrás a tartalomra

Tovább tart az OLTÁSI AKCIÓHÉT a kórházi oltópontokon

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében tovább tart az OLTÁSI AKCIÓHÉT a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között. 

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a fent említett héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.  

 

Az oltatlanok - kivételesen - ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL is érkezhetnek az oltópontokra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el, és az oltásuk érkezési sorrendben történik majd.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten,  továbbra is az időpontfoglaló rendszert javasoljuk akár az első, akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól  is kérhetnek oltóanyagot, és azt az üzemorvosok is beadhatják a munkatársaiknak.

 

Vakcina felszívása fecskendővel

OLTÁSI AKCIÓHÉT - részletek

 

  • Az OLTÁSI AKCIÓHÉT  december 12-ig (vasárnapig) tart a kórházi oltópontokon.
  • 101 megyei és városi kórházban  várják a pácienseket az oltóhelyek  reggel 7 és este 7 óra között

Intézményünk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Oltóközpontja Miskolcon, a Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt várja az oltakozni vágyókat.

  • Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni akár az első, akár a második, akár a harmadik oltásra!
  • Időpontot azok a páciensek tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon; ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN.
  • Az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

 

Öt vakcina  elérhető

 

  • A kórházi oltópontokon öt vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. 

 

Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

 

Az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül, akik a harmadik oltásukat is szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A  védettség ugyanis minden vakcina esetében gyengül néhány hónap elteltével.

 

 Az oltás folyamatosan elérhető

 

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb,  akár súlyos megbetegedést is okozhat. Természetesen az OLTÁSI AKCIÓHÉT előtt és után is fel lehet venni az első oltást.

 

Kérjük, aki teheti, vegye fel minél előbb!

Kapcsolódó hírek

2024-03-25

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-03-21

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…