Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás - OLTÁSOK - COVID-19

Tisztelt Állampolgárok!

Kedves Betegeink!

​​​​​​​

Tájékoztatom Önöket, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház április 26-27, és 28-án (hétfőn, kedden és szerdán) nagy számban végez oltásokat, amelynek során csaknem 16 ezer állampolgárt oltunk be COVID-19 elleni védőoltással.

Az ezzel kapcsolatos tudnivalók a következők:

  • Az oltásra vagy a háziorvos delegálja az állampolgárokat vagy a https://www.eeszt.gov.hu; webfelületen lehet előzetesen regisztrálni.
  • Kérjük, aki csak teheti, ne gépkocsival érkezzen a kórházba. Bár a Rendőrség közreműködésével  mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gépkocsival érkezőket megfelelő módon irányítsuk és a parkolásról gondoskodjunk, ezzel  együtt számolni kell forgalmi akadályok kialakulására is.
  • A kórház fő útját egyirányúsítjuk. Behajtani a Blaskovics utca felől tudnak majd, távozni a Sajószentpéter felé lévő (északi) kijáraton lehet.
  • Kérjük, hogy az oltásra személyi okmányaikat (pl. Taj-kártyát), valamint az előzetesen kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot valamennyien hozzák magukkal.
  • Mivel az időjárás szélsőséges, kérjük, hogy felső ruházatukat az időjárási körülményeknek megfelelően válasszák meg, ugyanakkor karjuk, válluk a kabát levételét követően könnyen szabaddá tehető legyen.
  • A megadott időpont előtt leghamarabb 15 perccel előbb érkezzenek, az oltási időpontot ne késsék le.

Tájékoztatás - oltás

Külön szeretném felhívni figyelmüket a parkolásra!

Kérjük az oltásra érkezőket, lehetőség szerint (amennyiben egészségi állapotuk és lehetőségük engedi) tömegközlekedéssel érkezzenek (maximum egy kísérő személy jelenlétével); gépkocsival történő érkezés esetén, ha módjukban áll, a kórházon kívüli parkolás lehetőségét válasszák, ugyanis az intézmény területén a parkolási lehetőség limitált.

Bár a kórház külön parkolókat, területet zár le az oltásra érkezők részére, ezzel együtt számítani kell torlódásra és parkolási nehézségekre. Éppen ezért tisztelettel kérjük Önöket, lehetőség szerint a kórház kapuin kívül parkoljanak, aki csak teheti. Az intézmény közelében lakók pedig gyalogosan közelítsék meg az oltóhelyet.

Az intézmény területére történő belépést követően betegirányítók és katonák fogják Önöket az oltópontra, illetve az oltóhelyekre irányítani.

 

Együttműködésüket kérve, tisztelettel:

                                                                                              dr. Révész János

                                                                                                      főigazgató

Kapcsolódó hírek

2021-11-27

Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!     Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. november 29-től (hétfőtől) – ideiglenesen - a Kazincbarcikán és vonzáskörzetében élő gyermekek gyermekgyógyászati ellátását teljeskörűen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház…

2021-11-25

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. december 5-ig OLTÁSI AKCIÓHETET szervezünk a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között.  A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a fent említett héten a még…

2021-11-22

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…