Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás - Kismamák - Védőoltás

Tisztelt Kismamák!

Kedves Betegeink!

 

Köszönöm támogató együttműködésüket, megértésüket és türelmüket.

Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a kismamák a második, vagy a harmadik trimeszterben kaphatják meg az első vakcinát, az ismétlő oltást pedig a szülést követően. A szoptató édesanyák az előírások szerint bármikor, a szoptatás alatt felvehetik az első oltást, majd 5 héttel később az ismétlő vakcinát. Ennek sorrendje a következő:

  1. A 12 hetesnél idősebb várandós kismamák a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a szakmai kollégiumok ajánlásával a Pfizer vagy a Moderna oltóanyagot kaphatják.
  2. Az oltást kérő várandós anyának és szoptató anyukának regisztrálnia kell a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon.
  3. Kérjük, jelentkezzen a háziorvosánál, aki megszervezi az oltását a háziorvosi rendelőben vagy előjegyzi a kórházi oltópontra, az oltási munkacsoport eljárásrendjének megfelelően.

Tájékoztató-kismamák

 

  1. Az oltakozni kívánó csak abban az esetben jöhet az Oltópontra, ha már megkapta az időpontot. (A várandós kismama az oltáskor a várandós kiskönyvét hozza magával, azzal tudja igazolni várandós állapotát, egyéb igazolásra nincs szükség.)
  2. Amennyiben a háziorvos a megyei központi kórház (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) Oltóközpontjába irányítja az oltakozó kismamát, oltása külön oltóponton történik majd.

Miskolc, 2021. április 01.

                                                             Tisztelettel:

Dr. Révész János

főigazgató

Kapcsolódó hírek

2021-11-27

Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!     Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. november 29-től (hétfőtől) – ideiglenesen - a Kazincbarcikán és vonzáskörzetében élő gyermekek gyermekgyógyászati ellátását teljeskörűen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház…

2021-11-25

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. december 5-ig OLTÁSI AKCIÓHETET szervezünk a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között.  A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a fent említett héten a még…

2021-11-22

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében kérjük a higiénés, a járványügyi, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…