Ugrás a tartalomra

Beteglátogatás

Tájékoztatás - Látogatási tilalom részleges feloldása

 

Tisztelt Állampolgárok!

Kedves Betegeink!

 

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén a látogatási tilalmat részlegesen feloldottuk. A látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azon betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik. (Koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, kivétel az egyedi méltányosság esetei, mely a kórház vezetésétől kérhetők.)

A látogatási rendről:

  • Valamennyi telephely minden betegellátó egysége esetében a látogatási idő – egységesen - munkanapokon és munkaszüneti napon is délután 15.30 és 17.30 közötti időpont.
  • A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, maszk viselése). Kérjük, hogy a látogatók maszkot szabályosan viselve lépjenek be az épületbe.
  • A miniszteri rendelet alapján a látogatás feltételei a következők:

Egy beteget naponta legfeljebb egy fő látogathat, maximum 60 perces időtartamra.

A látogatónak védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR eredménnyel kell rendelkeznie, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik.

Tájékoztató-részleges feloldás

  • A látogatások során élelmiszer, ruhanemű és egyéb más csomag behozatalára lehetőség van.
  • A látogatás során törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségben, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen.
  • Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat.  Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.
  • Csomagok behozatalára az eddigi gyakorlatnak megfelelően továbbra is lehetőség van. Kérjük ezzel a lehetőséggel azon személyek éljenek, akik védettségi igazolvány, illetve PCR teszt hiányában nem tudják látogatni hozzátartozóikat. A csomagokat 16.30 és 17.30 között tudják leadni, az alábbiak szerint:
  • A csomagokat az épületetek bejáratáig lehet behozni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára. Az ápolók érkezéséig kérjük, hogy a hozzátartozók a biztonságos távolság megtartásával türelmesen várakozzanak.
  • Az azonosíthatóság érdekében kérjük, hogy szíveskedjenek névvel, és osztállyal ellátni a csomagokat.
  • Kérjük továbbá, hogy romlandó élelmiszert, illetve értéket/értéktárgyat ne helyezzenek a csomagokba.

A látogatás menetét és a kórház területére történő belépést is a járványügyi óvintézkedések lassítani fogják, ezért szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük.  Nyomatékosan kérjük Önöket, hogy a kórházban érvényben lévő parkolási rendet tartsák be, hiszen fontos hogy a hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira.

Az intézmény valamennyi dolgozójának nevében ismételten szeretnénk megköszönni együttműködésüket, továbbra is kérjük Önöket, hogy az intézet területén érvényes járványügyi óvintézkedéseket, illetve a fentiekben megfogalmazott magatartásformákat maradéktalanul tartsák be, elősegítve ezzel munkánkat, valamint a járványügyi biztonság érdemi fenntartását.