Nyomtatás

 

Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!

Örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén Megye és Miskolc járványügyi mutatói az elmúlt egy hét során stabilizálódtak, a megbetegedettek száma nem növekedett.

Április 29-e óta a járványkórházban ellátott koronavírusos betegek száma napról-napra csökken, s a szervezett, tudományos célú szűrővizsgálat előzetes adatai alapján a lakosság átfertőzöttsége alacsony. Mindezen biztató eredmények mellett 2020. május 14-től megindul kórházunkban a járóbeteg ellátás egy kiterjesztett formája.

A járóbeteg rendelésekre vonatkozó információkat a korábban megszokottaknak megfelelően táblázatos formában összegeztük.

Az elkövetkezendő néhány hétben a kórház dolgozói és a magam nevében az alábbiakat szeretném kérni Önöktől:

- a Magyarország Kormánya által meghozott veszélyhelyzeti, járványügyi intézkedéseket változatlanul tartsák be!

Kérem, ne feledjék, hogy a járványügyi helyzet javult, azonban a koronavírus jelenléte nem szűnt meg és a kockázatok csökkenése ellenére a veszélyhelyzet továbbra is fennáll.

- Mielőtt kórházunkat felkeresik, kérem, feltétlenül tanulmányozzák a 2020. május 11-én közleményünkben ismertetett eljárásrendet – www.bazmkorhaz.hu.

- A rendelések táblázatos formában történő áttekintése során a betegfogadási rendre nézve három jelzést fognak találni:

  1. Sürgős: Ezeken a rendeléseken a Mentőszolgálat, egyéb betegszállító szervezetek, illetve a sürgősségi külső beutalások útján megjelenő betegeket fogadjuk, továbbá néhány egyéb, a szakma által sürgősnek minősített esetben szakorvos irányíthatja ide a beteget. Sürgősségi panaszaik esetén kérjük változatlanul az első megjelenés a Sürgősségi Osztályon történjen.
  2. Belső beutalási rend szerint: Ezek a járóbeteg rendelések olyan speciális tevékenységeket folytatnak, ahová a kórház fekvőbeteg osztályai és járóbeteg rendelései irányíthatnak pácienseket a saját belső előjegyzési rendszerükön keresztül.
  3. Telefonos konzultációval bíró rendelések: Rendeléseink döntő többségét ez az ellátási forma képezi, itt megjelenésük előtt feltétlenül történjen telefonos konzultáció, mely nélkül a rendelés nem látogatható.

Miként korábbi közleményünkben is jeleztük, a jelenlegi ellátási rend elsődleges célkitűzése a kapacitások növelése - a maximális betegbiztonság és dolgozói biztonság fenntartása mellett. Ez az eljárási rendszer tehát átmeneti, még messze nem jelenti a kapacitások teljes körű visszaállítását.

Külön öröm viszont az, hogy – élve a bővítési lehetőséggel – a szívműtött és az infarktuson átesett betegek rehabilitációjának érdekében a Szent Ferenc Tagkórházban hétfőtől újraindulhat a (korai) kardiológiai rehabilitációs ellátás.

(Elsőként az osztály kizárólag a kardiológiai osztályról és a szívsebészeti cetrumokból fogad beteget.)

Miskolc, 2020. május 13.

Türelmüket és megértésüket megköszönve, tisztelettel:

                                                                                                                               dr. Révész János

                                                                                                                                     főigazgató

 

 

 

 

 

 

 

Híreink
Találatok: 3961