A B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház sebészeti osztálya, a Magyar Sebész Társaság Északkelet Magyarországi Szekció és a MAB Sebészeti Szakmák és Aneszteziológiai Munkabizottsága szervezésében 2017. október 28-án a Miskolci Akadémiai Bizottság Székházában tartotta az MST Északkelet Magyarországi Szekció ülését.

mab1

 

A szakmai napot Dr. Tiba Sándor a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Prof. Dr. Damjanovich László a Magyar Sebész Társaság elnöke, Dr. Bezsilla János a Magyar Sebész Társaság Északkelet Magyarországi Szekció elnöke és kórházunk Sebészeti Osztályának Osztályvezető főorvosa valamint Prof. Dr. Bende Sándor CSc, Ph.D, a MAB Sebészeti Szakmák és Aneszteziológiai Munkabizottság elnöke nyitotta meg.

A három szekcióra osztott tudományos ülésen 13 előadás hangzott el, a témák között szerepelt egyebek mellett a hasi sebészet, a különféle daganatos betegségek kezelései, a műtéti gyakorlatok klinikai tapasztalatai és a tumoros betegek több éven át zajló nyomon követése is. Az előadók között miskolciak, debreceniek, gyöngyösiek és nyíregyháziak is voltak. Az ülés Prof. Dr. Damjanovich László és Dr. Bezsilla János zárszavával ért véget a MAB Székházban.