A közel 60 millió forintból megvalósuló fejlesztés célja, hogy a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói képesek legyenek felismerni, megelőzni, ill. kivédeni az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kialakulásához vezető veszélyforrásokat. Mindebben a szervezeti kultúra fejlesztése, oktatások, eszköz- és anyagbeszerzés valamint hatékony kommunikációs tevékenység, szemléletformálás is segít.

Idén is megtartják a Magyar Gyermekorvosok Társasága Északkelet-magyarországi Területi Szervezetének 2020. évi Tudományos Ülését. A rendezvényt eredetileg a hagyományos módon tervezték, ám a COVID19 járványhelyzet közbeszólt, így a gyermekgyógyászok a technika segítségével az online formát választották.

GYEK fot2

Országos projekt eredményeként az un. „Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program” (EFOP) során a nagy vidéki egyetemi központokban és a megyei kórházakban „Skill-laborok” segítik a munkát, képzést, oktatást. Miskolcon, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórházban több mint 450 millió forintból valósult meg a beruházás.

SKILL II 20200915 16

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központját (GYEK) – ezen belül a Csecsemő és Gyermek Belgyógyászati osztályt, illetve a Gyermekrehabilitációs osztályt – számos cég, nagyvállalat, intézmény, szervezet kiemelten támogatja.

GYEKnek muszer 20200914 13

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztálya ismét jelentős felajánlást kapott. File Tamás, vállalkozó évek óta tekintélyes pénzösszeggel támogatja az érintett osztályt. Felajánlását – minden évben - az ellátást segítő eszközökre, műszerekre fordítják.

Fot2

Új épületbe költöztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai profilú szakrendelései idén, még az év elején. A zöldmezős beruházás építését/kivitelezését a Jánosik és Társai Kft. munkatársai végezték, és az ütemtervnek megfelelően fejezték be a munkát; ennek köszönhetően a megyei tagkórház belgyógyászati tömbje egy teljesen új gasztroenterológiai épületegységgel bővült. Az ünnepélyes átadást ez év március elejére tervezte az egészségügyi intézmény, ám a világméretű pandémia közbeszólt.

Gastro 20200910 2

 

Title of the document

 

Title of the document

 

Title of the document

 

 

Title of the document

Title of the document

Title of the document

 

Title of the document