corona 5309109 1920Hozzátartozók tájékoztatási rendje a Covid-19 járvány ideje alatt – Semmelweis és Szent Ferenc Tagkórház

 

Tisztelt Betegeink!

Tisztelt Hozzátartozók!

 

A koronavírus járvány során a betegellátási és kapcsolattartási rend a fertőzésveszély csökkentése miatt jelentősen eltér a megszokottaktól. Intézményünk célja, hogy a betegek hozzátartozói folyamatosan információhoz jussanak a páciensek egészségi állapotáról.

Tisztelettel kérjük az alábbi eljárásrend során együttműködésüket!

Ha az Ön hozzátartozóját Covid-19 megbetegedés miatt kezeljük, állapotáról a következő módon tudunk felvilágosítást nyújtani:

  1. A beteg felvételekor a beteg vagy az őt kísérő hozzátartozó nevezze meg azt a családtagot, rokont, kapcsolattartót, aki a jövőben tájékoztatást kérhet és kaphat a beteg állapotának előmeneteléről.
  1. Kérjük, hogy munkanapokon 8.00 és 12.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezze tájékoztatási igényét: a Szent Ferenc Tagkórházban már működő diszpécseri szolgálat elérhetősége: 06-30/010-38-07; a Semmelweis Tagkórházban hétfőtől, azaz 2020.11.23-tól működik a szolgálat, a 06-30/010-38-08-as számon kérhet információt a hozzátartozó.
  1. Hívását fogadjuk, majd hozzátartozójának azonosítása (név, születési időpont, lakcím) után az Ön által megadott visszahívandó telefonszámot rögzítjük.
  1. Heti 3 alkalommal (hétfőn, szerdán és pénteken) - előzetes megkeresést követően - 14.00 és 15.00 óra között a kezelő orvos visszahívja Önt és felvilágosítást nyújt hozzátartozójának állapotáról. Kérjük, ezen időtartam alatt biztosítsák a telefonos visszahívás lehetőségét.
  1. Egy betegről csak egy hozzátartozó – kapcsolattartó irányába tudunk felvilágosítást nyújtani. Telefonhívásunk során a fogadó személyazonosságáról személyes adatainak egyeztetése útján győződünk meg.

Ezúton is köszönjük együttműködésüket.

Miskolc, 2020. november 20.