koronavírus maszkTájékoztatás

a Semmelweis Tagkórházban, és a Szent Ferenc Tagkórházban elhunyt betegekkel kapcsolatos ügyintézés menetéről COVID19 járványhelyzetben

Az intézmény vezetése valamennyi koronavírus fertőzésben elhunyt beteg hozzátartozójának szeretné részvétét kifejezni.

 

  1. A kórház telefonon, vagy táviratban értesíti a beteg felvételekor megnevezett kapcsolattartót/hozzátartozót a páciens elhunytáról.
  2. A kórházi értesítést követő MÁSODIK MUNKANAPON 10:00-13:00 óráig van lehetőség a halotti ügyintézésre, amelynek helye a Semmelweis Tagkórház.
  3. Az elhunyt tárgyait, értékeit a fenti időpontban a Semmelweis Tagkórház Regionális Szűrőközpontjának táblákkal jelzett hátsó bejáratánál veheti át a hozzátartozó.
  4. Az értékek átvételét követően a Pathológia épületének irodájában történik a halottakkal kapcsolatos ügyintézés, a dokumentumok átvétele.

Az elhunyttal kapcsolatos ügyintézés során a betegellátó osztályt nem szükséges felkeresni, az ügyintézést a fertőzésveszély csökkentése miatt alakítottuk így ki.

A teendők elvégzése, a halotti ügykezelés céljából egy hozzátartozó (különösen indokolt esetben 2 fő) érkezhet.

Az értesítés, és a megadott ügyintézési időpont közötti időben (ami minimum 1 nap) a hozzátartozók már fel tudják keresni (e-mail útján, vagy személyesen) az általuk választott temetkezési vállalkozót.

Kifejezett kérésünk, hogy intézményünkben a halálesetet követően 36-48 órával jelentkezzenek, addig ugyanis a szükséges adminisztratív és szervezési teendőinket el tudjuk végezni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a járványügyi intézkedések betartása az egészségügyi intézmény területén kötelező, kiemelten a maszk viselése.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük.