Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!

Miként azt Önök is tudják, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza első vonalbeli járványügyi ellátó hely.

A koronavírus esetszám emelkedéséből adódóan szükségessé vált a belgyógyászati ellátás átszervezése annak érdekében, hogy a belgyógyászat épületben található ágykapacitásokat is a koronavírus fertőzés gyanús, illetve igazoltan fertőzött betegek ellátása érdekében igénybe tudjuk venni.

Fentiekből adódóan a Semmelweis Tagkórház belgyógyászati osztályain fekvő betegek közül a gyógyultakat, illetve a háziorvosi felügyeletet igénylőket hazabocsátjuk, a továbbra is kórházi ellátást igénylő betegeket a Szentpéteri kapui telephelyen helyezzük el.

Október 24-én szombattól kezdődően, a Semmelweis Tagkórházban a belgyógyászati ellátást szüneteltetjük.

A belgyógyászati betegek ellátását a központi telephely (Szentpéteri kapu) I., II., III. számú Belgyógyászati Osztálya, valamint a Semmelweis telephely belgyógyászati osztályai a beköltözést követően a jelenlegi (Szentpéteri kapui) ápolási épületben végzik.

A járóbeteg rendelések átszervezésére vonatkozóan néhány nap múlva adunk tájékoztatást.

Az intézmény dolgozói nevében ezúton szeretnénk köszönetet mondani együttműködésükért és a járványhelyzetben tanúsított felelős magatartásukért!

Miskolc, 2020. október 22.

                                                           Tisztelettel:

dr. Révész János

                                                                                                 főigazgató