Nyomtatás

 

Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy 2020. június 17. délután 16.30 perctől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén a teljes körű látogatási tilalmat feloldjuk. A látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azok a betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik.

A látogatási rendről:

-              Valamennyi telephely minden betegellátó egysége esetében a látogatási idő – egységesen munkanapokon és munkaszüneti napon is délután 16.30 és 17.30 közötti időpont.

-              A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, maszk viselése). Kérjük, hogy a látogatók maszkot viselve lépjenek be az épületbe, ha valaki véletlenül otthon felejti az arcmaszkját, annak az intézmény természetesen biztosít egyszer használatos sebészi maszkot.

-              Valamennyi beteg esetében a betegellátó épületbe egy beteghez egy látogató léphet be, és a betegellátó osztályon egy beteget - egy időben - egy látogató látogathat s a látogatás időtartama maximum 15 perc. Az 1 órás látogatási idő tartama alatt így a beteg mindennap 4 látogatót fogadhat.

-              A látogatások során élelmiszer, ruhanemű és egyéb más csomag behozatalára lehetőség van.

-              A látogatás során törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségében, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen.

-              Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat. Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.

A látogatás menetét és a kórházi telepre történő belépést is a járványügyi óvintézkedések lassítani fogják, ezért szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük. Nyomatékosan kérjük Önöket, hogy a kórházban érvényben lévő parkolási rendet tartsák be, hiszen a hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira.

Örömmel tudatjuk, hogy a Magyar Országgyűlés a mai napon elfogadta a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, azonban a járványügyi készenlét és az ennek megfelelő biztonsági intézkedések várhatóan tartósan fennmaradnak intézményünkben.

Miskolc, 2020. június 16.

                                                                              Tisztelettel:

                                                                                                              Dr. Révész János

                                                                                                                    főigazgató

 

Központi Kórház hírei