Tisztelt Állampolgárok! Kedves Betegeink!

Az intézmény dolgozóinak nevében ismételten megköszönjük toleráns magatartásukat és együttműködésüket. A továbbiakról tájékoztatom Önöket:

  • A mezőkövesdi járóbeteg rendelések változatlan formában üzemelnek, a fekvőbeteg ágyak feltöltése a belső beutalási rend alapján folyamatos.
  • A Szikszói Tagkórházban a fekvőbeteg ágyak csaknem 50 százaléka került eddig feltöltésre, a betegeket folyamatosan vesszük fel. A járóbeteg rendelések óraszámát június 15-e hétfőtől bővítjük.
  • A Szent Ferenc Tagkórházban a járóbeteg rendelések rendje a következő naptári héten változatlan. A fekvőbeteg ágyak feltöltése befejeződött, a fekvő kapacitások maximális terheltség mellett működnek.
  • A Szentpéteri kapui telephelyen a jelen naptári héten elindultak az előjegyzett műtétek az Általános Sebészeten, a Traumatológián, az Urológián és a Szemészeten, valamint a Mellkassebészeten.
  • Június 15-től kezdődően megkezdi az előjegyzési rendszer feltöltését, illetve az előjegyzett műtétek elvégzését a Gyermeksebészet, az Érsebészet, az Idegsebészet, valamint a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyak Sebészeti Osztály.
  • A további szakmákban: így az ortopédián, a szülészet-nőgyógyászatnak a területén, illetve az egynapos sebészeti műtéteknek a bővülő palettájáról a jövő hét folyamán fogunk tájékoztatást adni, hogy ezek pontosan mikor és milyen keretek között indulnak majd.
  • A járóbeteg rendelések működési óraszámát az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, folyamatosan korrigáljuk; az aktuális információkat, a korábban kiadott eljárásrendnek megfelelően, hétfőn frissítjük.
  • A Csabai kapui telephely fekvőbeteg ellátó egységei egyelőre változatlanul járványügyi célra kijelölt szervezeti egységként működnek.
  • A Rendelőintézetben a rendelések tovább bővülnek, az erre vonatkozó információkat szintén a korábban ismertetett eljárásrendnek megfelelően frissítjük.

A járványügyi kockázatcsökkentő intézkedések (beléptetés, kézfertőtlenítés, maszk viselése, telefonos konzultáció, előjegyzési rendszer a járóbeteg ellátásban stb.) változatlanul érvényben vannak. Ezek betartásában továbbra is kérjük együttműködésüket a betegbiztonság és a dolgozói biztonság érdekében.

Miskolc, 2020. június 12.

                                                           Tisztelettel:

                                                                                  Dr. Révész János

                                                                                        főigazgató