A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a járványügyi helyzetben példaértékű társadalmi összefogást tapasztal/tapasztalt, amely az intézmény munkáját támogatja.

A példás együttműködés, az emberség, a törődés és a támogatási szándék számos jelét megtapasztaltuk eddig is, és érezzük folyamatosan.

A megannyi felajánlás között újszerű kezdeményezéseknek is örülhetett a kórház: a Diósgyőri Szurkolói Csoportok például – biztonságosan elkészített és csomagolt – vacsorával lepték meg a járványkórházként működő Semmelweis Tagkórház dolgozóit, de kaptunk ugyanilyen biztonsági feltételekkel elkészített vadpörköltet is. Emellett fiatalok gyűjtöttek gyermekjátékokat, a Miskolci Nemzeti Színház egy vidám színházi estével segítette az egészségügyben helytálló munkatársak kikapcsolódását, a Magyar Honvédség katonái pedig - tekintettel a szigorú biztonsági intézkedésekre - nem harcászati bemutatót tartottak, hanem digitális formában – online – mesét olvastak a kis betegeknek.

Támogatóink, partnereink köre egyre bővül, a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar 2020. június 11-én – az esős idő ellenére - térzenei koncertet adott az egészségügyi intézmény területén a dolgozóknak, ezzel is kifejezve köszönetüket az áldozatos munkáért és helytállásért.

Az örökzöld melódiák és klasszikus dallamok nemcsak a munkatársaknak, de megannyi betegnek is mosolyt csalt az arcára.