Tisztelt Állampolgárok!

Az egészségügyi ellátás biztonságos újraindításának tekintetében kórházunkban folyamatosak a szervezési munkálatok, amelyekhez kapcsolódóan az alábbiakról szeretném Önöket tájékoztatni:

  1. A járványveszély mérséklése érdekében hozott speciális intézkedések (hőmérős beléptetés, maszk viselése, járványügyi kérdőív kitöltése, látogatási tilalom, telefonos előjegyzési rendszer, telefonos orvosi konzultációs rendszer) változatlanul érvényben maradnak.
  1. A járóbeteg ellátás kapcsán a következőkről tájékoztatom Önöket:

a./        A Szikszói Tagkórház rendelései május 25-től, azaz hétfőtől tovább bővülnek. Kérem Önöket, hogy ezen időponttól (2020.05.25) a járóbeteg rendelésekről, elérhetőségükről a kórház weblapján – www.bazmkorhaz.hu - tájékozódjanak majd.

b./        Május 25-től újra indulnak az üzemegészségügyi rendelések is. Kérem, hogy a fentiekhez hasonló módon a rendeléseken történő megjelenés előtt a kórház weblapján tájékozódjanak. (Ebben az esetben is a friss információkat 2020.05.25-től találják meg a weboldalon.)

c./        A Gyermekegészségügyi Központban (GYEK) is szintén bővül a járóbeteg rendelések száma: a rendelési idő és telekonzultációs lehetőség a kórház honlapján lesz – május 25-től - elérhető.

d./       Ugyancsak megkezdődik a pszichoterápiás rehabilitációs járóbeteg ellátás a Csabai kapui – Semmelweis - Rendelőintézetben 2020. június 2-től, a rendelés telefonos előjegyzés alapján vehető igénybe.

e./        A megyei kórházi telephelyen (a Szentpéteri kapuban), a Szent Ferenc Tagkórházban, a Semmelweis Tagkórházban és a Szikszói Tagkórházban várhatóan június 2-tól, azaz keddtől indulnak el a fizioterápiás rendelések előjegyzései. A rendelések pontos működtetéséről várhatóan a jövő hét második felétől adunk tájékoztatást.

  1. Fekvőbeteg ellátás

Tájékoztatom a Tisztelt Állampolgárokat:

a./ A Szikszói Tagkórház területén május 25-től, azaz hétfőtől kezdődően indul újra a rehabilitációs ellátás, a krónikus belgyógyászati ellátás, az Ápolási, valamint a Geriátriai Osztály. A megyei kórházi telephelyen (a Szentpéteri kapuban), a kórházban elhelyezett betegek szállítása szombaton és vasárnap történik majd meg, a fennmaradó ágyak feltöltése a következő naptári héten folyamatos.

b./ A Szent Ferenc Tagkórház beüzemelésére május 25-26-án kerül sor. A intézet május 27-től, azaz szerdától működteti a Kardiológiai Rehabilitációs Osztályt, a Gasztroenterológiai rehabilitációt, a Mozgásszervi rehabilitációt, a Légzőszervi rehabilitációt, valamint az Aktív Tüdőgyógyászatot és Reumatológiai Osztályt.

c./ A Mezőkövesdi Tagkórház június 2-án nyitja meg kapuit, a betegágyak feltöltése járóbeteg rendeléseiken keresztül, belső betegbeutalási rend alapján történik.

A fekvőbeteg osztályokon történő elhelyezés során, a betegfelvételek esetében ugyanazokat a járványügyi szabályokat követjük, mint ambuláns rendeléseinken, ezért kérjük, hogy a felvételre pontos időben jelenjenek meg és a némileg lassúbb ügyintézés miatt türelmüket kérjük!

Az egyéb ellátási formák újraindításáról – szűrővizsgálatok, endoszkópos vizsgálatok, sebészeti beavatkozások – a következő naptári hét második felében adunk ki részletes tájékoztatót.

Miskolc, 2020. május 22.