Tisztelt Állampolgárok!

Miként arról korábbi közleményünkben tájékoztattuk Önöket, intézményünk folyamatosan dolgozik az ellátási keretek bővítésén. Az új ellátási forma bevezetésére három lépcsőben kerül sor:

  • a 20. naptári hét során nyitjuk meg azokat a járóbeteg rendeléseinket, ahol a koronavírus fertőzés átvitelének kockázata alacsony.
  • várhatóan a 21. naptári héten nyílnak meg a vírusfertőzés átvitel szempontjából magas kockázatú rendelések.
  • Az egynapos sebészeti ellátások és endoszkópos kapacitások bővítésére várhatóan a 23. naptári héttől kezdődően kerül majd sor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a bővített feladatok ellátásához szükséges feltételek kidolgozásán jelenleg is dolgozunk, azonban a koronavírus járvány előtti időszak működési rendjéhez, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését megelőző szintre csak fokozatosan térhet vissza az egészségügyi ellátás.

Bár az intézkedéseknek köszönhetően az ellátható és ellátandó betegszám a jelenlegihez képest jelentősen növekszik majd, a teljes kapacitással működő struktúra visszaállítása hosszabb folyamat.

Kérjük annak tudomásul vételét, hogy a rendelések igénybe vételekor egyedi óvintézkedéseket kell tennünk, amelyek kezdetben szokatlanok lesznek, és az ellátás folyamatát némileg lassítják. Célunk az, hogy a kapacitások növelésével párhuzamosan a fertőzés átvitelének kockázata ne növekedjen az egészségügyi ellátás során s mind a hozzánk forduló páciensek, mind a dolgozók esetében a legnagyobb körültekintéssel, gondossággal járjunk el.

Továbbra is kérjük Önöket, hogy az elkövetkezendő néhány napban csakis és kizárólag sürgős esetben keressék járóbeteg rendeléseinket a háziorvossal történő előzetes konzultáció után.

A járóbeteg rendelések új rendjéről, a beutalási rendről, a kibővített telefonos elérhetőségekről 2 munkanapon belül közleményt adunk ki, melyet követően megindulhat a bővített kapacitású járóbeteg ellátás.

Miskolc, 2020. május 8.

                                                                                                                             Dr. Révész János

                                                                                                                                   főigazgató