Tisztelt Állampolgárok!

A járványügyi veszélyhelyzet, illetve a tömeges megbetegedésekre történő felkészülésből adódóan a vonatkozó miniszteri rendeletnek megfelelően intézményünk is fekvőbeteg kapacitásának 50%-át szabaddá tette a koronavírus fertőzöttek elláthatóságának érdekében.

A Mezőkövesdi Tagkórház - tekintettel arra, hogy kizárólag előjegyzés alapján üzemelve látta el rehabilitációs feladatait - már korábban szüneteltette működését.

A Szent Ferenc Tagkórház esetében: a tüdőgyógyászati részleg betegei a központi telephely Fül-Orr-Gégészeti Osztályán kerültek elhelyezésre, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály feladatkörét az Angiológia vette át, míg a Reumatológiáról és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályról a betegeket az Ortopédiai fekvőbeteg osztályon helyeztük el.

A Szikszó Tagkórház Krónikus és Ápolási Osztályairól az ápoltakat a központi telephely Ápolási Osztályára szállítottuk, ellátásuk itt folytatódik.

A fekvőbeteg ellátás átstrukturálása után a megyében megközelítőleg 2700 ágy, kórházunkban megközelítőleg 1600 ágy áll a járványügyi védekezés szolgálatában - Borsod-Abaúj-Zemplén megye mintegy 650 ezer lakosa számára.

Járóbeteg rendeléseink a korábban közzétett rendnek megfelelően változatlanul, valamennyi telephelyen elérhetőek. Kérjük azonban a lakosságot: a rendeléseket változatlanul sürgős életveszélyes, vagy maradandó egészségkárosodás veszélyével járó állapotokban vegyék igénybe. Senki ne induljon el kórházi ellátás céljából a háziorvosával történő előzetes konzultáció nélkül.

Miskolc, 2020. április 20.

                                                                                   Dr. Révész János

                                                                                    főigazgató