Nyomtatás

Tisztelt Állampolgárok!

Akik napról-napra nyomon követik az egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos kommunikációt, bizonyára észlelték, hogy a járvány terjedésének üteme az elmúlt két hétben lelassult és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, illetve a miskolci járványügyi helyzet az országon belül kifejezetten kedvező.

Közös célul kell kitűznünk, hogy ezt a kedvező járványügyi helyzetet továbbra is megőrizzük, ezért kérjük Önöket, hogy az alábbi kiemelten fontos ajánlásokat fogadják el részünkről:

-           Amennyiben nem elkerülhetetlen, lehetőség szerint mindenki maradjon otthon a lakóhelyén.

-           A kijárási korlátozásokat enyhítő lehetőségeket (bevásárlás, banki ügyintézés, szabadidős elfoglaltság stb.) csak akkor vegyék igénybe, ha az elengedhetetlenül szükséges. Elsődleges szempont az otthon nyújtotta biztonság legyen.

-           A tavaszi jó idő és a húsvéti ünnepek eljövetele nem mentesít a járványügyi óvintézkedések életszerűsége és azok betartása alól.

-           Társas kapcsolataikat minimalizálják, és ha személyes kontaktus felvétele elengedhetetlen, nagyon fontos a két méteres távolság betartása.

-           Különös hangsúlyt fektessenek a személyi higiénére, elsősorban a rendszeres kézmosásra, kézfertőtlenítésre.

-           Egészségügyi probléma esetén ne induljanak el otthonról a háziorvossal vagy a háziorvosi ügyelettel történő kontaktus felvétele nélkül.

Miskolc, 2020. április 7.

                                                           Tisztelettel

                                                                                            dr. Révész János

                                                                                                  főigazgató

Központi Kórház hírei