Nyomtatás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a korábban már ismertetett ellátórendszeri átszervezések megtörténtek. A fekvőbeteg osztályok átköltöztetése befejeződött. Kórházunk Csabai kapu 9-11. telephelye – a Semmelweis Tagintézmény – most már kizárólag a koronavírus fertőződéssel kapcsolatos járványügyi megelőző és betegellátó feladatokat látja el.

A kialakult járványügyi helyzetben Egészségügyi Intézményünk példaértékű társadalmi összefogást tapasztal, amely a Kórház munkáját támogatja.

A példás összefogás, az emberség, a törődés és a támogatási szándék számos jelét megtapasztaltuk eddig is, és érezzük folyamatosan.

Az elmúlt napokban megannyi felajánlás érkezett: orvostechnikai eszközök, illetve gép-műszer beszerzésének támogatása kapcsán, de kapott az intézmény – egyebek mellett - vitaminkészítményt, biztonságosan csomagolt ásványvizet, hőkamerákat, sőt tisztítószereket is.

Nemcsak cégek, vállalatok, de magánszemélyek és civil szerveződések is kifejezték támogatási szándékukat, például zenészek, együttesek, akik online koncertet szerveznek, de mellénk álltak a Diósgyőri szurkolói csoportok is.

A támogatások nagyságrendjét épp ezért igen nehéz lenne összegszerűsíteni, hozzávetőleges értékben csaknem 150 millió forintnyi felajánlás érkezett.

Támogatóink, partnereink köre egyre bővül. Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni azoknak, akik segítik munkánkat:

A jelenlegi járványügyi helyzetben sajtónyilvános átadásra sajnos nincs lehetőségünk.

Bízom azonban abban, hogy néhány hét hónap múlva az általunk alapított Támogatók Társaságában valamennyiüket köszönthetem, és a támogatói plakettek átadására már személyes kézfogás kíséretében is sor kerülhet.

                                                                                               Dr. Révész János

                                                                                                      főigazgató

Központi Kórház hírei