Nyomtatás

 

Tisztelt Állampolgárok!
 
A koronavírus járványveszély miatt – miként arról korábban tájékoztattuk Önöket – szükségessé válik az intézmény működési rendjének átszervezése. A mai naptól kezdődően fekvőbeteg osztályainkról elbocsátjuk mindazon betegeinket, akiknek ellátásához a kórházi háttér nem elengedhetetlenül szükséges és ezzel párhuzamosan kórházi felvételre csak azon betegek kerülhetnek, akik állapota életveszélyes, sürgős ellátást igényel, vagy az ellátás elmaradása maradandó egészségkárosodáshoz vezetne.
 
90292972 562897480988303 4993302504151187456 o
 
Járóbeteg rendeléseink - a szűrővizsgálat kivételével - üzemelnek, azonban csak azon betegek ellátására kerül sor, akik ellátása elengedhetetlenül szükséges.
Ugyancsak korlátozásokat vezettünk be a műtéti ellátások területén. Minden életveszélyes, sürgős, vagy maradandó egészségkárosodás veszélyével járó állapotban a műtéteket haladéktalanul elvégezzük, azonban a programozható műtétek halasztásra kerülnek. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a daganatos betegek műtéti ellátásának megfelelő programozására.
 
Tájékoztatom Önöket arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ intézményünk Csabai kapu 9-11. található telephelyét (korábbi Semmelweis Kórház) járványkórházzá nyilvánította. Az elsődleges ellátóhelyek, amelyek a lélegeztetést igénylő betegek fogadásához, illetve a koronavírus fertőzöttek és fertőzés gyanús betegek izolációjához szükségesek, már rendelkezésre állnak. Az intézmény rendelkezik a biztonságos ellátáshoz szükséges humán erőforrással, fogyóeszközzel, és gép-műszer parkkal, valamint a betegellátáshoz szükséges anyagi források is rendelkezésünkre állnak.
 
Az ellátás további átstrukturálását illető lépésekről várhatóan 2020. március 19-én, csütörtökön tájékoztatjuk a lakosságot.
 
Miskolc, 2020. március 17.
​​​​​
Tisztelettel:
​​​​​​​​dr. Révész János
​​​​​​​​főigazgató

 

Központi Kórház hírei