Nyomtatás

Jótékonysági bált szerveztek Miskolcon a koraszülöttekért; a rendezvényt ötödik alkalommal rendezte meg a Segíts Élni Alapítvány. Idén ezt a Koraszülöttek Világnapjával kötötték össze.

Jtkonysgi bl kora1

A Segíts Élni Alapítványt huszonöt évvel ezelőtt édesanyák hozták létre azért, hogy segítsék Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a koraszülöttek és a betegen született gyermekek ellátásához szükséges gépek, műszerek beszerzését, az ápolási feladatokhoz nélkülözhetetlen kényelmi eszközök megvételét, amellyel megkönnyítik és támogatják a koraszülött osztály működését, valamint segítik a koraszülött babák gyógyulását – mondta Dr. Szűcs Ildikó osztályvezető főorvos.

Hozzátette: az elmúlt években mérföldeket fejlődött a koraszülött-ellátás; nemcsak a gépek, műszerek cserélődtek le, hanem az ellátásban történő változások is teljesen más szemléletet várnak el az orvosoktól, a nővérektől és a szülőktől egyaránt.

A bálra meghívták korábbi PIC-i hősök szüleit. Az est teljes bevételét a kis betegek PIC-i Szülői Mentor Programjának elindításához szükséges anyagi lépcsőfoknak, ugródeszkának szánták. A megyében évente mintegy hétszáz új és korábban érintett család mentorálását szeretnék elindítani.

Központi Kórház hírei