Nyomtatás

Nemcsak megújult, de bővült is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) intenzív osztálya Miskolcon.

GYEK Int 20191111 1

 

Az osztály fontos szerepet tölt be az egészségügyi intézmény életében, a teljes körű átalakítást és felújítást kilenc hónapnyi munka előzte meg.

Ennek eredménye, hogy a betegek most már egy megújult, komfortos környezetben gyógyulhatnak, új ágyakat, bútorokat és eszközöket is vásároltak.   

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: a megye valamennyi beteg gyermekét a megyei kórház kezeli; ezért is nagyon fontos, hogy a megfelelő körülmények között gyógyuljanak a kis páciensek, amely az egészségüket, illetve a regenerálódásukat elősegíti – mondta, hozzátéve, hogy kisgyermekes szülőként kiemelten fontos számára ez a jó hír.

Dr. Révész János főigazgató arról számolt be, hogy az osztály teljes egészében megújult; új burkolatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, emellett az alapterületet is mintegy 30 százalékkal növelték, sőt a gép-műszerparkot is felfrissítették, az elavultakat lecserélték.

A teljes felújítást saját forrásból finanszírozta a kórház. Mintegy 120 millió forintot költöttek a gyermek intenzív osztályra, amelynek sokrétű a tevékenysége: „ellátjuk az intenzív ápolásra szorult égési sérült gyermekeket, gyermeksebészeti beavatkozásokat végzünk, és daganatos betegeket is kezelünk” – jegyezte meg Dr. Révész János.

Központi Kórház hírei