Nyomtatás

A Borsod-Abaúj-­Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház idén is megszervezte a rezidensi találkozót. Az összejövetelre azon rezidenseket hívták meg, akik ebben az évben az intézmény osztályain dolgoznak.

RezidensiKoszonto 2019okt 5

 

Dr. Révész János főigazgató köszöntőjében hangsúlyozta: 2017-ben - a kórházi integrációt követően - Magyarország legnagyobb egészségügyi centruma jött létre, amely hat telephelyen, 93 betegellátó osztályon működik.

A kórház évente mintegy 3 millió járó beteget lát el és csaknem 130 ezer fekvőbeteget. A dolgozóink létszáma megközelíti az 5 ezer főt; ezzel a kórház a legnagyobb foglalkoztató a megyében.

Arról is beszámolt, hogy minden Magyarországon elérhető beavatkozást végre tudnak hajtani az egészségügyi intézményben, egyedül a szívsebészet hiányzik, de dolgoznak azon, hogy ez ne így legyen.

Kitért arra, hogy számos nagyberuházást hajtanak végre az idén, ezek összköltsége csaknem 10 milliárd forint, ami példaértékű a megyében és a magyar ellátási rendszerben is.

Hozzátette: minden rezidensnek megadjuk a bizalmat, nagyon fontos a számunkra, hogy jól érezzék magukat, de tudniuk kell, az orvosi pálya egy hivatás, elkötelezettség.

Dr. Nagy Gábor orvosigazgató mondandóját azzal kezdte, hogy kardinális kérdés a rezidensek számára: „vajon jó helyre jövök?”. Megnyugtatom önöket, itt jó helyen vannak – jelentette ki a szakember ismertetve, hogy a kórházban egyszerre 27 műtőt tudnak használni, azaz egy időben 27 műtétet tudnak elvégezni, vagyis itt lehetőség van tanulni, tapasztalatot szerezni.

Dr. Habil. Karosi Tamás Ph.D., kutatási igazgató-helyettes úgy fogalmazott: az elmúlt több mint félévszázadban komoly iskolateremtő mesterek dolgoztak itt; nagyon komoly infrastruktúrával rendelkezik az intézmény; látni fogják, itt lehetőségük lesz a műtőasztalhoz férni, és tudományos területen is fejlődni – ígérte.

Dr. Nagyné Stefán Enikő, HR igazgató gratulált a rezidensek diplomájához, mint mondta közös a cél: azaz, hogy hamarosan, már „a szakorvosoknak szervezzünk egy találkozót, akkor mindannyian együtt, ugyanígy találkozhassunk az intézményben”.

Központi Kórház hírei