Nyomtatás

 

 

Mellszívó készülékeket adományozott egy tiszaújvárosi házaspár – Kiss Péter és felesége - Fánya Szilvia a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti-, nőgyógyászati osztályának a napokban. Az édesanya az egészségügyi intézményben adott életet első gyermekének, a kislány koraszülöttként érkezett és a mellszívó készülék neki igencsak jó szolgálatot tett.

 SZUL MellSZivo 20191003 3

A szülők közölték: az adománnyal szeretnék megköszönni az osztály vezetőjének és munkatársainak a támogatást, a gondoskodást és a sok segítséget. A pozitív tapasztalat nyomán döntöttek úgy, hogy két – elektromos - mellszívó berendezést vesznek a  kórháznak.

A szoptatással ugyanis sok kismamának akad gondja az első hetekben. Ezekkel az eszközökkel viszont a fejés könnyen és gyorsan megy. A mellszívó sok kismama legjobb barátjává válhat a szülés után.

A mellszívó használatának sok előnye van: segíthet megakadályozni a tejcsatornák eltömődését és a mell begyulladását; szaporíthatjuk vele a tej mennyiségét, sőt akinek felesleges teje van, akár félre is rakhat belőle vagy éppen más kisbabáknak is felajánlhatja.

Az elektromos mellszívókat inkább azoknak szokták javasolni, akik naponta többször is fejnek (például mert koraszülött babájuk van, esetleg annyi tejük, amit nem bír meginni a kicsi), míg a kézi mellszívót ritkább használatra, esetleg utazásokra ajánlják.

A most kapott eszközök ötvözik a legújabb technológiát. Az elektromos mellszívó nagyon csendes és ezért az ideális megoldást jelenti a rendszeres és diszkrét fejésre. Kevesebb idő alatt több tej fejését teszi lehetővé, ráadásul egyszerre mindkét emlő fejése megoldható.

 

 

Központi Kórház hírei