A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban ez év tavaszán indult az a beruházás, amely a gépjármű parkolóhelyek bővítését tűzte ki célul. A beruházásra azért volt szükség, mert az intézmény területére belépő, rendkívül nagyszámú személy- és tehergépjármű forgalom, illetve ezen autók parkolása parkolóhely hiányában már akadályozta a kórházi betegellátást, a mentőforgalmat, a betegellátó épületek működéséhez, szakmai kiszolgálásához kapcsolódó gépjárművek forgalmát.

sajtotaj parkolok 9

A parkolóhelyeket a kórház egykor cserjés, bozótos területén alakítottuk ki. A fejlesztés mintegy 8-9 ezer négyzetméter kihasználatlan területet érintett, amelyen 3 önálló, szilárd burkolattal ellátott parkolót építettünk ki. A patológiai épületrész melletti – egykor cserjés területen - 116 személygépkocsi állhat meg biztonságosan, emellett 4 mozgáskorlátozott parkolóhely is rendelkezésre áll; plusz két szilárd burkolatú parkoló épült, az egyik 93, a másik 43 autó befogadására alkalmas; így 252 személygépjármű parkoló és 4 mozgáskorlátozott parkoló, azaz összesen 256 parkolóhely kivitelezése történt meg kórházunk területén.

Mindhárom parkoló térkő-burkolattal és közvilágítással ellátott.

A parkolók építésének kivitelezési ideje, szerződés szerinti befejezési határideje 2019. július hónap volt, amelyet a kivitelező a kazincbarcikai Csillagszer Kft. vállalási határidő előtt teljesített.

Az elkészült 3 önálló parkolót a kórház megnyitotta, így az intézményünkbe érkező betegek, hozzátartozók már kulturált körülmények között, biztonságosan parkolhatnak. A kórház területére érkező gépjárművek továbbra is 700 forintos behajtási díj ellenében vehetik igénybe a parkolást, az összeg nem emelkedett.

Az egészségügyi intézmény célja a minőségi betegellátás, ehhez járul hozzá a megfelelő parkolási lehetőség; kérjük pácienseinket, hozzátartozóikat, vegyék igénybe az új parkolóhelyeket. Ne álljanak parkos, füves területre, illetve a mentő- és betegszállító autók helyére! Augusztus hónaptól a parkolást az illetékes szakhatóság bevonásával ellenőrizzük majd.