Családbarát Munkahely címet kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. Az elismerést egyebek mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal, a Miskolci Törvényszékkel és a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-vel az elmúlt héten vehette át Dr. Révész János, az egészségügyi intézmény főigazgatója.

CsaladBarat 20190716 1

Kilencedik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a nyílt pályázatot, amely a családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését támogatja. A pályázat célja, hogy segítse azokat a munkahelyi programokat, amelyek elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Idén az 52 győztes között szerepelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház is.

Az elismerést – a sajtótájékoztató résztvevői –, a már említett négy közintézmény is átvette, amely Északkelet-Magyarország, és Miskolc számára egy sikertörténet – közölte Dr. Révész János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Hozzátette: a cím birtokosai, ezen intézmények elkötelezettek a saját munkájuk és a munkavállalóik megbecsülése iránt. Egészségügyi dolgozónak lenni nem egy családbarát hivatás, ugyanis az egészségügyben dolgozók munkája nem napi nyolc órát tesz ki, sokszor a szabadidőt, hétvégét is fel kell áldozni azért, hogy valaki becsületesen helyt tudjon állni - hangsúlyozta a főigazgató. A kórház ezért igyekszik kompenzálni dolgozóit.

Amikor egy kórház fiatalokat toboroz, nem szakmát vagy munkahelyet kínál, hanem életformát, amelyben az első a hivatás és a beteg iránti elkötelezettség. Ezzel párhuzamosan a fiatal orvosokat is próbálják segíteni például lakáshoz jutásban, de támogatják a gyermekvállalást is – ismertette, hozzáfűzve, a kórház területén működik egy óvoda is. Emellett a szabadidő hasznos eltöltésére és a rekreációra is van számos lehetőség a kórházon belül. Példaként említette az Egészségfejlesztési Irodát, a szabadidőparkot úszómedencével, a teniszpályát és a könyvtárat.

Az a cél, hogy aki a kórházba belép, komplex életet tudjon élni – emelte ki a főigazgató. A most elnyert családbarát cím is a kórház ezen törekvéseit támogatja – mondta.

A Családbarát Munkahely címmel járó összeget egyebek mellett családi események lebonyolítására fordítják, ebből finanszírozzák a gyerekek nyári táboroztatását és az év hátralévő részében szervezett nagyobb rendezvényeket – jegyezte meg Dr. Révész János.

A Családbarát munkahely címet elnyert intézmények vezetői szintén részt vettek a sajtótájékoztatón: Dr. Gerőcs-Tóth Andrea, a megyei kormányhivatal főigazgatója; Dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke és Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ  Nonprofit Kft. ügyvezetője.