Nyomtatás

 

Ezúttal egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben. Az inkubátor 2019. június 03-án - hétfőn - 22 óra 25 perckor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket, majd a Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztályra vitték.

FOT illusztrci2

 

A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták.
A kisfiú a vizsgálatok alapján nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

A nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor. A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, amely immár tizennégy újszülött életét mentette meg. Legutóbb egy kislány került a babamentő inkubátorba 2019. május 27-én, késő este.

 

Központi Kórház hírei