Nyomtatás

 

Új taggal bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház által létrehozott Támogatók Társasága. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) tagjai is csatlakoztak az adományozók köréhez.

DSC 6215

 

 

A MAGOSZ felajánlásának segítségével új bronchoszkópot vásárolnak a megújuló Gyermekegészségügyi Központ számára.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek ugyanis idén is megrendezték a Gazdász bált. A rendezvénynek a Népkerti Vigadó adott otthont február végén, a bevételt ismét az egészségügyi intézmény számára adományozták a főszervezők. A részleteket sajtótájékoztató részeként ismertették a felek.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke volt ismét a bál fővédnöke. Úgy fogalmazott: a gazdaember jó szívvel adományoz, jó szívvel segít.

A megyei kórház és a gazdaszövetkezetek kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza. Taskó József, a MAGOSZ megyei elnöke és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke elmondta, idén már a harmadik jótékonysági báljukat rendezték meg. Az itt befolyt mintegy 600 ezer forintot már át is utalták a kórháznak.

Nagy Gábor orvosigazgató képviselte a kórházat a Gazdász bálon. Úgy fogalmazott: ilyenkor is „azt érezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül”; a társadalom minden rétege átérzi, hogy az egészségügyet szolgálnia kell.

Révész János főigazgató közölte: tavaly jelentősen nőtt az adományozási kedv, egész évben egyenletesen érkeztek a támogatások a kórházhoz. – Ennek nagy jelentősége van az intézmény szempontjából, az adományozók rendkívül aktívan segítik a mindennapjainkat – tette hozzá.

Mint mondta, bevezették azt a rendszert, hogy az adományok mellé az intézmény hasonló nagyságrendű kiegészítést tesz az egyes egységek felé, annak érdekében, hogy az adományok még inkább segítsék a betegek ellátását. „Ugyanakkor azt is érzékeljük, hogy a polgári társadalmakra jellemző mecenatúra egyre inkább jelen van a kórház életében” – jegyezte meg.

 

Központi Kórház hírei