Nyomtatás

Különleges programot szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. A Kórházak Éjszakáján interaktív műtét, vizsgálat, EKG-készítés várta a résztvevőket az intézményben. 

DSC 5582

A nem mindennapi rendezvény részeként meghívott vendégek és középiskolás diákok tekintettek be az egészségügyi intézmény életébe. Olyan – egyébként a hétköznapokon nem látogatható – helyszínekre is bejutottak, ahová máskülönben szinte soha. Nemcsak megnézték, de meg is tapasztalhatták, hogyan és miként dolgoznak itt a munkatársak. A résztvevők interaktívan műthettek, vizsgálhattak, készíthettek EKG-t, és számos egyéb érdekes feladat is várt rájuk.

Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója közölte: a pilot program célkitűzése az volt, hogy közelebb vigyük a kórházat és az egészségügyi struktúrát a gyerekekhez. Szeretnénk elérni, hogy a kórházi ellátás, az egészségügy létezése pontosan ugyanúgy beépüljön a diákok életébe, mint ahogyan az iskola is a része a mindennapjaiknak. Hasonló rutinnal, gyakorlottsággal, bizalommal lépjenek be a kórház kapuján, mint ahogy minden nap teszik ezt az iskolában – fűzte hozzá.

Mint mondta, Múzeumok Éjszakájáról már számos alkalommal hallottunk, a Kórházak Éjszakája viszont még unikum a maga nemében. Korábban külföldön, illetve Magyarországon is voltak már rendezvények, ahol középiskolások számára szerveztek hasonló programot egészségügyi intézmények, ám egyik sem volt olyan volumenű, mint a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház rendezvénye.

Március 22-én, késő este harminc végzős középiskolai diák tekinthetett be több helyszínen is az intézmény munkájába.

Központi Kórház hírei