Nyomtatás

Megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Központi Betegellátó Épületében található Szeptikus Fekvőbeteg-ellátó Részleg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Központi Betegellátó Épületében ( Csillagpont ) található Szeptikus Fekvőbeteg-ellátó Részlegen befejeződtek a felújítási munkálatok. Erre a részlegre azok a betegek kerülnek, akik elhúzódó sebgyógyulással járó betegségben szenvednek.
A Fül-orr-gégészeti, az Idegsebészeti, az Ortopédiai és a Traumatológiai Osztály által használt betegellátó részlegen fekvő betegek 3 hete kerültek átmenetileg áthelyezésre másik kórterembe, így zavartalanul kezdődhetett el a Kórház által finanszírozott közel 5 M Ft értékű felújítás.

Trauma Szept 20180301 5 msolata

A Szeptikus Fekvőbeteg-ellátó Részlegen felújításra került a folyosó padlója, átalakították a kötözőt, ahol a jövőben akár kisebb műtéti beavatkozások, fájdalommentes, narkózisban végzett kötéscserék is megtörténhetnek. A rekonstrukciós munkálatok mellett a 12 kórterem és a kiszolgáló helyiségek festése a kor követelményeinek megfelelő, mosható, antisztatikus és antibakteriális festékkel lett lemázolva, ami nem csak a betegek és a dolgozók komfortérzetét javítja, de a higiénés és az infektológiai szempontoknak is maximálisan megfelelnek.

Központi Kórház hírei