Nyomtatás

Immár 15. alkalommal rendezett Ferenczi Ilonáról elnevezett szakmai továbbképző napot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Igazgatósága és az Egészségügyi Szakdolgozók „Fehér Szív” Alapítvány.

23874448 1524062647641938 107404572 o

 

Évek óta minden egészségügyi szakdolgozó regisztrációs kártyával rendelkezik, amit ötévente meg kell újítani. Ehhez szabadon választott és kötelező továbbképzéseken kell részt venni. Ez a nap egy szabadon választott képzés, ami 15 kreditpont, tehát az ötéves továbbképzési ciklus egyik állomását jelenti.

„A gyógyító munka egy komplex feladat, amelyben az orvos mellett a nővér, a szakdolgozó legalább annyira fontos szerepet tölt be, mint az orvos” – így fogalmazott Pap Tibor orvosigazgató. Ahhoz, hogy valakinek a gyógyulása minél gyorsabb, sikeresebb és jobban megélt legyen, abban óriási jelentősége van a szakdolgozók munkájának – tette hozzá az orvosigazgató. Az ápolási igazgatóság azért rendezi évről évre a tudományos üléseket, a továbbképzéseket, hogy azok az ápolónők, nővérek, diplomás ápolók, akik a betegellátást segítik, minél naprakészebb ismeretekkel, minél felkészültebben tudjanak segíteni az orvosoknak a gyógyítómunkában – húzta alá Pap Tibor.

Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja úgy tájékoztatta portálunkat, harminc éve folyamatosan megfelelő a jelentkezési arány az egészségügyi területekre. – Általában négy-ötszörös a túljelentkezés összességében, de az elsőhelyes jelentkezések száma is meghaladja az előirányzott keretszámot – mondta a dékán.

Úgy látja, ebben a régióban nagy az érdeklődés az egészségtudományi képzések iránt, és mint mondja, az itt végzettek jó része ebben a régióban helyezkedik el. – Miskolci diplomával 78 gyógytornász és 43 radiográfus helyezkedett el az elmúlt időszakban a Borsod Megyei Központi Kórházban és annak tagintézményeiben, a régió számára tehát biztosítani tudjuk az utánpótlást – emelte ki Kiss-Tóth Emőke.

A rendezvény témája és mottója az „Együtt-Működünk”: a kórház és az egyetem együttműködésének, szoros kapcsolatának előnyeiről beszélt, a gyakorlati helyszínek biztosításának fontosságát külön kiemelve.

 

 

Központi Kórház hírei