Nyomtatás

vegyes CsaladiN 1Főzőverseny, futballbajnokság, úszóverseny, gólyalábas óriásbábos előadás, szerencsekerék,büfé – csak néhány a programok közül, amelyekkel  2017. június 24-én szombaton várták a kórházi dolgozókat és családtagjaikat az  első közös családi napon.

A Borsod - Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban az idén első alkalommal került megrendezésre a KÖZPONTI CSALÁDINAP, mely a Semmelweis Tagkórházban és a Megyei Kórház Szentpéter kapui Székhelyén dolgozók és családtagjaik részvételével zajlott. Ezen a napon mintegy hatszázan voltak jelen a kórház szabadidő parkjában szervezett rendezvényen.

A programok mind a kicsik és a nagyok számára is kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújtottak. A gyerekeknek szervezett programok közül nagy sikert aratott az „Egészségünkre!” – úszóverseny, a szerencsekerék, a buborék foci és a lézerharc. A kicsik körében nagy népszerűségnek örvendett a csillámtetoválás, a csúszda, valamint a lufi-hajtogató bohóc.  

Szép számban érkeztek nevezések a főzőversenyre, ahol egy szabadon választott ételt lehetett a zsűri elé helyezni. A főzőverseny fődíját a Semmelweis Tagkórház Pszichiátriai Osztály dolgozói nyerték a tárkonyos pulykaragu cipóban menüvel, a második helyezett a Semmelweis Tagkórház V. Belgyógyászati Osztálya lett egy lecsóval, a harmadik helyen a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) vörösboros őzpörköltje erdei gombával, burgonyával és kovászos uborkával menüje lett. A főzőverseny zsűrije kiosztott két IV. helyezett díjat is melyet az Idegsebészeti Osztály (őzpörkölt, juhtúrós sztrapacska, tócsni) és a Központi  Steril csapata (töltött káposzta ) vihetett haza.


A „Sportolj az egészségedért!” - házi futballbajnokságra 5 csapat ( GYEK, Központi Műtő, I. Belgyógyászat – Kardiológia, a Semmelweis tagkórházból a Pszichiátria és a Szülészet ) nevezett, akik közül a Gyermekegészségügyi Központ csapata lett a nyertes, a második helyen az I. Belgyógyászat - Kardiológiai Osztály csapata -, a harmadik helyezettként pedig a Központi Műtő csapata végzett.
A legtöbb gólt Váradi Norbert a Központi Műtő csapatának tagja lőtte, aki ezért az eredményéért „Gólkirály” díjazásban is részesült. Kiosztásra került a „Legjobb kapus” díj is, amit a Központi Műtő csapatából Molcsányi László zsebelhetett be. A „Legjobb Mezőnyjátékosnak” járó díjat Székely Zoltán a Gyermekegészségügyi Központ csapatának tagja vihette haza.

– A mindennapi munka során különösen nagy szerepe van az összetartásnak, ezt erősíti ez a hétvégi program. A kórházban dolgozók és családjaik közösen szórakozhatnak, együtt tölthetnek egy kellemes napot, barátságok köttetnek, valamint a kórház vezetése e rendezvénnyel is szeretné megköszönni a dolgozók áldozatos munkáját, amit nap mint nap végeznek. A szervezők mindenkit várnak jövőre is!  – emelte ki dr. Tiba Sándor főigazgató.

 

Központi Kórház hírei